Warandeloop breidt uit naar de vrijdagavond: Warande by Night

De Internationale Loket.nl Warandeloop Tilburg is sinds een groot aantal jaren een tweedaags evenement, maar vanaf 2014 komt daar verandering in. Op 21 november wordt namelijk voor het eerst Warande by Night georganiseerd waarmee het evenement officieel driedaags wordt. Dit nieuwe onderdeel vindt plaats op vrijdagavond en net als de rest van het event in de Oude Warande achter Tilburg University.
De zaterdag van de Loket.nl Warandeloop staat voornamelijk in het teken van de jeugd met ’s ochtends een kampioenschap voor basisscholen en ’s middags wedstrijden voor jeugdatleten. Zondag is het de beurt aan Europese toppers die tegen elkaar strijden in de Crossgala’s en vaak via de Warandeloop selectie voor de EK Cross proberen af te dwingen. Op zowel zaterdag en zondag is er ook een uitgebreid recreatief programma en daar wordt nu dus Warande by Night, een ‘nieuw en vernieuwend’ onderdeel, aan toegevoegd.
Op vrijdagavond 21 november wordt een speciaal parcours in de Oude Warande uitgelicht en de run staat in het teken van muziek, beleving en gezellig samenkomen. Deelnemers lopen 2-5 kilometer en hoeven zich ook na het lopen niet te vervelen. Warande by Night kent namelijk een avondvullend programma met na de run verschillende muziekoptredens in de grote bezoekerstent op het evenemententerrein. Deze feestavond is voor iedereen toegankelijk.
Voorzitter Cees van Loon over Warande by Night: “We speelden eigenlijk al een paar jaar met het idee om eens iets nieuws te proberen, de zaterdag en zondag staan als een huis maar we denken dat daar nog wel iets aan toegevoegd kan worden. Met name voor de leeftijdsgroep 20-35 jaar, niet in de laatste plaats omdat ons event praktisch plaatsvindt in de achtertuin van Tilburg University. Uiteindelijk zijn we bij Warande by Night uitgekomen, een mooie aanvulling op het evenementenaanbod van de stad Tilburg.”
De organisatie hoopt bij de eerste editie 500 deelnemers te mogen verwelkomen. Bij dat aantal sluit ook de inschrijving. Deelnemers krijgen allemaal een Warande by Night loopshirt en verschillende goodies die bij de sfeer van de avond passen. Alle informatie over het evenement staat op www.warandebynight.nl. Hier vind je ook de trailer van Warande by Night. Voor alle Warandeloop-informatie ga je naar www.warandeloop.nl.
Losse Veter maakte voor dit evenement een bijzondere trailer