Vredesactivist rent de zee over

Vredesactivist Reza Baluchi rent de hele wereld over. Met zijn missie om door 194 landen te rennen vraagt hij aandacht voor wereldvrede. Vorige week deed Baluchi een poging om 1660 kilometer over zee te rennen.
In een zelfgemaakte opblaasbare loopmolen wilde Baluchi van Florida naar Bermuda rennen. Bepakt met proteïne repen, flessen water, een gps-systeem en satelliettelefoon begon hij aan zijn avontuur. De kustwacht van Miami riep op om zijn reis zo snel mogelijk te staken wegens te weinig voorzieningen. Hier wilde Baluchi niets van weten. Tot afgelopen zaterdag. Volgens de CNN was hij uitgeput en ging hij mee met de Amerikaanse kustwacht. Baluchi bereikte Bermuda niet en zijn poging om de zee over te rennen was mislukt.
Commentaar Baluchi
Op zijn Facebookpagina laat Baluchi vandaag weten dat hij niet vroeg om hulp. Hij vertelt dat tijdens het passeren van een vissersboot de ‘transponder button’ werd geraakt. Hierdoor moest hij zijn ‘hydro-bubble’ wel verlaten en meegaan met de kustwacht. In Clearwater, Florida, onderzochten de doktoren hem en zeiden dat hij in perfecte conditie verkeerde. Baluchi laat het hier niet bij zitten en zal samen met zijn team de opblaasbare loopmolen herstellen. Hij wil opnieuw een poging wagen.