Sterk Nederlands veld in Tilburg

Vandaag werden tijdens de persconferentie de toplopers bekend gemaakt die aanstaande zondag zullen deelnemen aan de Tilburg Ten Miles, traditioneel de openingswedstrijd van het wegseizoen. Eerder kondigde de organisatie al de komst van Tirunesh Dibaba, de kersverse wereldkampioene 10.000m, aan. Vandaag werd ook de rest van het veld bekend gemaakt. Tegenstand voor Dibaba zal vooral moeten komen van de Keniaanse Isabella Ochichi komen.

Van Nederlandse zijde staan er een groot aantal atletes aan de start van de Tilburg Ladies Run, waaronder Miranda Boonstra, Ruth van der Meijden, Stefanie Bouma, Andrea Deelstra, Jamie van Lieshout, Jill Holterman en Evelien Ruijters. Ook de Tilburgse Merel de Knegt maakt na een slepende blessure weer haar rentree.

Wilson Chebet, foto: Losse Veter
Bij de mannen zijn vooral de Kenianen Peter Kamais en Wilson Chebet de in het oog springende namen. Kamais vestigde zijn in 2009 in Tilburg toen hij een tijd van 27:09 op de 10 kilometer liep. Wilson Chebet kennen we vooral van de marathon. Hij wist de marathon van Amsterdam (2011 en 2012) en Rotterdam (2011) reeds te winnen.

Bij de Nederlandse mannen kan weer een mooie stridj verwacht worden tussen Abdi Nageeye, Jesper van der Wielen, Khalid Choukoud, Patrick Stitzinger en Hugo van den Broek.

startlijst mannen

startlijst vrouwen