Senbere Teferi realiseert tweede tijd ooit op de 10 km in Tilburg

De Ethiopische Senbere Teferi is de verrassende winnares geworden van de Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km. De Ethiopische won haar eerste wegwedstrijd in het centrum van Tilburg in een tijd van 30.38 en liep hiermee de tweede beste tijd ooit in Tilburg op de 10 km.
Teferi sloeg toe in de tweede helft van de race na een doorkomst in 15.21 minuten. Daarop versnelde Teferi en bouwde haar voorsprong uit tot 22 seconden op de Keniaanse Agnes Tirop (31.00). Derde werd de Keniaanse Beatrice Mutai in 31.28. 
Bij de Nederlandse vrouwen was Jip Vastenburg oppermachtig. Halverwege had zij al een royale voorsprong op haar Nederlandse concurrenten Kim Dillen en Ruth van der Meijden. Op 33.32 minuten passeerde Vastenburg de finishlijn in de Spoorzone van Tilburg. Zij werd daarmee 9e bij de Rabobank Tilburg Ladies Run. Dillen liep 34.22 en vlak daarachter liep Van der Meijden 34.26.
Rabobank Tilburg Ladies Run
De Rabobank Tilburg Ladies Run 10 km is onderdeel van de CZ Tilburg Ten Miles. Het grootste eendaagse sportevenement van Midden-Brabant met ruim 10.000 deelnemers.