Articles from Losseveter

Rana Reider stopt als bondscoach Atletiekunie

De Amerikaanse coach Rana Reider stopt als bondscoach van de Atletiekunie. In verband met familieomstandigheden keert Reider op korte termijn terug naar de USA.
De trainingsgroep van Rana Reider wordt tijdelijk ondergebracht bij bondscoaches Bart Bennema en Rogier Ummels. Technisch Directeur Ad Roskam en de onlangs gestarte hoofdcoach Charles van Commenee werken ondertussen aan een definitieve oplossing. De Nederlandse selectie vertrekt op 18 november voor een trainingsstage naar Turkije.

Bouchikhi geeft forfait voor EK veldlopen

Soufiane Bouchikhi moet met een knieblessure forfait geven voor het EK veldlopen op 9 december in het Nederlandse Tilburg. Als vijfde van het EK van vorig jaar en het nummer zes van het EK in Berlijn op de 10.000m gold hij als het Belgische speerpunt in Tilburg. Eerder had Bouchikhi zich al afgemeld voor de eerste twee manches van de CrossCup. Lees hier verder

Nieuw: Polar Vantage, train slimmer met de beste begeleiding

Polar, al meer dan veertig jaar toonaangevend in draagbare sport- en fitnesstechnologie, presenteerde onlangs de Vantage-serie. Met deze slimme sporthorloges maakt het Finse merk een flinke stap voorwaarts. De Vantage horloges geven je de beste, persoonlijke begeleiding en leveren je alle data die je nodig hebt om nog beter te worden in je sport. De Vantage is er in twee uitvoeringen: de Vantage V en de Vantage M.

Ondanks chronische leukemie wint Lindsey De Grande eerste veldloop in acht jaar

Lindsey De Grande was één van de rijzende sterren van de Belgische atletiek, Europese top op de middellange afstand en op weg naar de Olympische Spelen van Rio 2016… tot het noodlot toesloeg. Maar ondanks chronische leukemie blijft ze een atlete die wil winnen. En dat deed ze zaterdag in haar eerste veldloop waaraan ze deelnam in acht jaar. Lees verder op HetNieuwsblad.be

160 baasjes met hun honden rennen in Herpen geld bij elkaar voor Hulphond Nederland

De eerste Big Run van Hulphond Nederland die zondagochtend in Herpen van start ging, telde een deelnemersveld van 160 hardlopers. Dat is exclusief de vele honden die bij de kortste afstanden, de 5 km. en de 2 km. (Family Run) hun baasjes mochten vergezellen. Voor het goede doel hadden de atleten het inlegbedrag van 30 euro graag over, zo bleek uit de reacties van sporters die al dan niet in teamverband door veelal het buitengebied van Herpen doorkruisten.

Michel Butter na cross in Mol: ‘Op mijn basisduurwerk kan ik al aardig mee’ [+ video]

Twee weken geleden won Michel Butter in Amsterdam de nationale titel op de marathon. Vandaag stond hij aan de start in Mol om te crossen door het bos en over mul zand. ‘Mijn pijlen zijn gericht op volgend voorjaar. En ik wil graag crossen en het EK cross gelopen. Ik had heel veel zin om door te pakken en was ook heel erg gemotiveerd om hier weer te crossen.’

Samuel Fitwi en Anna Gosk winnen Structabo CrossCup in Mol

De Duitser Samuel Fitwi heeft zondag aan het Zilvermeer in Mol de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup veldlopen gewonnen. Bij de dames ging de zege naar Anna Gosk.
Isaac Kimeli was de beste Belg op plaats twee en mocht de leiderstrui aantrekken. Dame Tasama, een voormalige Ethiopiër die inmiddels Belg is, finishte als derde.

Luuk Maas na winst in Mol: ‘De focus is vol op het EK cross’ [+ video]

Luuk Maas heeft in Mol de crosscup gewonnen bij de junioren A. Maas is ambassadeur van het EK cross dat op 9 december op het terrein van de Beekse Bergen zal plaats vinden. ‘Het ambassadeurschap is heel bijzonder en geeft ook wel wat meer druk. Daarom is het extra mooi als ik vandaag zo’n grote cross kan winnen.’We spraken Luuk na afloop van de race.

Luuk Maas wint Mol 2018 from Losse Veter on Vimeo.

Pages