Nieuw hardloopevenement: Ajax Foundation Run

Als paddenstoelen komen ze uit de grond: hardloopwedstrijden waar deelnemers geld ophalen voor een goed doel. Voetbalclub Ajax organiseert dit jaar voor het eerst het hardloopevenement de Ajax Foundation Run. Ook hier wordt geld opgehaald voor een goed doel. Het evenement vindt aanstaande weekend op zondag 12 oktober plaats in Amsterdam.
De afstanden waar deelnemers uit kunnen kiezen zijn de 5 of 10 kilometer. Vrienden en bedrijven kunnen zich inschrijven voor de Business-/VriendenRun. Voor kinderen wordt er een speciale KidsRun van 1,5 kilometer georganiseerd. De start vindt plaats naast de Amsterdam ArenA op De Loper. Ondanks dat oud-Ajacied Siem de Jong nog op krukken loopt, zal de voetballer bij de 5 kilometer het startschot geven. De netto-opbrengsten van het evenement gaan naar projecten van het Ajax Foundation. Dit zijn maatschappelijke projecten op het gebied van Sport en Gezondheid, Sociale Integratie en Educatie.
Aan de startstreep verschijnt de middellangeafstandsloper Bram Som. Hij gaat van start op de 10 kilometer en denkt hier zo’n 32 tot 33 minuten over te lopen. Ook Edwin van de Sar, directeur marketing, loopt zelf mee.

Inschrijven voor het hardloopevenement kan nog tot donderdag 9 oktober.