Nick Symmonds: van topatleet tot schrijver

Niets is hem teveel. Met een tijd van 1.42.95 op de 800 meter behoort hij zeker tot de wereldtop. Zijn looks laten menig vrouwenhart op hol slaan en o ja, hij schrijft ook nog boeken.
Verborgen talent
De 31-jarige atleet Nick Symmonds blijkt meer dan een hardloper alleen te zijn. Vorig jaar besloot hij om naast zijn drukke trainingsprogramma de pen te pakken en een boek te schrijven. Ervaring met schrijven doet de middellangeafstandsloper al een tijdje op in de vorm van online blogs. In een blog, die hij begin deze maand voor zijn sponsor Brooks Running schreef, laat hij weten dat hij genoeg geoefend heeft. Hij wilde een stapje verder, een nieuwe uitdaging aangaan en zijn vaardigheden testen op hoger niveau.

Zagreb, 2010
Met zijn biografie ‘Life Outside the Oval Office: The Track Less Traveled’ laat Symmonds zien dat hij meer talent bezit dan het rennen alleen. Openhartig deelt hij met de lezer zijn successen. Dieper gaat de atleet in op zijn carrière als hardloper, de tijd op zijn high school , hoe hij nu als atleet is en wat hem motiveert om de beste te willen zijn. Naast zijn prestaties laat hij ook zijn kwetsbare kant zien.
Het boek ‘Life Outside the Oval Office: The Track Less Traveled’ is vanaf 21 oktober verkrijgbaar.