Leen’s loopweersverwachting: Zaterdag waterkoud, zondag zachter

Vrijdag  1 december  2017   13:00 uur
 
Vandaag begon de weerkundige winter met een koude dag. Er was bewolking, maar in de middag brak hier en daar ook de zon even door. Het werd maar 3 graden. Komende avond en nacht zijn er opklaringen en wolkenvelden. De kans op mist is groot. Het koelt af naar -2 graden met kans op gladheid. Er staat maar weinig wind.
 
Morgen begint de dag grijs en somber. Het blijft afwachten of de zon nog zal doorbreken. Als het lukt kan het 4 graden worden, op plaatsen waar de laaghangende bewolking hardnekkig is zal het overdag rond de 2 graden blijven. Later in de middag of avond is er kans op wat lichte regen, maar veel neerslag wordt er niet verwacht.
 
In de nacht van zaterdag op zondag is er veel bewolking en gaat de temperatuur oplopen. Er kan enige lichte regen vallen bij een zwakke zuidwestelijke wind. Zondagmorgen is het rond de 6 graden.
 
Zondag wordt een bewolkte en zachte dag. Er valt nauwelijks neerslag, en bij een matige westelijke wind kan in de middag de temperatuur oplopen naar 9 à 10 graden.
 
Begin volgende week overwegend droog en zacht. In de middag schommelt de maximum temperatuur rond de 10 graden.
 
 Meer informatie over het weer kunt u vinden op   www.leendekoning.nl
 
De vernieuwde website is ook op de smartphone goed te lezen.