Leen’s loopweersverwachting: Wisselvallig en vrij nat weekend

Vrijdag 6 oktober 2017 13:00 uur
Vandaag vielen er talrijke buien, al werd het in de middag wat minder nat. Komende avond en nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Er waait een matige wind uit het westen. Het koelt af naar 10 graden.
Morgen wordt een bewolkte en regenachtige dag. Aanvankelijk is het nog droog, maar in de loop van de ochtend valt de eerste lichte regen of motregen. Vooral in de middag en avond kan het af en toe stevig door regenen. De matige tot krachtige wind waait uit het westen tot zuidwesten. De maximum temperatuur schommelt rond de 15 graden.
In de nacht van zaterdag op zondag kan er nog enige neerslag vallen, maar de droge perioden krijgen de overhand. Bij een afnemende wind uit het westen koelt het af naar 12 graden.
Zondag is er veel bewolking en er kan hier en daar nog wat lichte regen of een bui vallen, maar de droge perioden hebben de overhand. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordwesten. Het wordt opnieuw rond de 15 graden.
In de nacht van zondag op maandag en maandag overdag blijft het grotendeels droog, maar ook dan is een enkele lokale bui niet helemaal uit te sluiten. Na een minimum temperatuur van 11 graden wordt het maandagmiddag 15 graden.
Dinsdag lijkt een regendag te worden, kortom het is en blijft wisselvallig en af en toe nat herfstweer.
Meer informatie over het weer kunt u vinden op www.leendekoning.nl
De vernieuwde website is ook op de smartphone goed te lezen.