Inschrijving 7 kilometer Zevenheuvelennacht gesloten

Inschrijven voor de 7 kilometer tijdens de Zevenheuvelennacht is niet meer mogelijk. De 7.000 beschikbare startnummers zijn uitverkocht. Tegen de verwachting van organisator Stichting Zevenheuvelenloop in, zit de nachtloop eind september al vol. Hiermee is de limiet voor de ‘nacht’ eerder bereikt dan vorig jaar tijdens de eerste editie.
Op zaterdagavond 15 november gaan om 19.00 uur de hardlopers van start voor de zeven kilometer bij de Zevenheuvelennacht. Zij lopen in het donker gedeeltelijk hetzelfde parcours als de klassieke 15 kilometer op zondag. Op verschillende plekken zal de ronde sfeervol verlicht worden. De 7-kilometer lopers worden voorafgegaan door de Mini-Zevenheuvelenloop. Hieraan kunnen basisschoolkinderen van groep 3 tot en met groep 8 deelnemen.
Scholten Awater Zevenheuvelenloop
Inschrijven voor de 15 kilometer op zondag 16 november bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop is nog wel mogelijk. Deelnemers aan deze klassieke 15 kilometer lopen tegelijk met de wereldtop over het mooiste parcours van Nederland. Maximaal 35.000 lopers kunnen zich inschrijven voor de zondag. De organisatie verwacht gezien het huidige aantal inschrijvingen ook hier vroegtijdig de inschrijving te moeten sluiten.
Stevensloop
De inschrijving voor de eerste Stevensloop op zondag 15 maart 2015 is ook geopend. Bij deze stadsloop door de historische binnenstad van Nijmegen kunnen deelnemers kiezen uit een 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon. De halve marathon is de eerste van Nijmegen en ook de provincie Gelderland kent nog geen grootschalige halve marathon. Organisator Stichting Zevenheuvelenloop heeft een limiet gesteld van maximaal 5.000 deelnemers per afstand en 10.000 deelnemers in totaal.
Inschrijven voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop kan via www.zevenheuvelenloop.nl. Inschrijven voor de Stevensloop kan via www.stevensloop.nl.
(persbericht)