Hardloopster zwaargewond na brutale verkrachting

In het Duitse Leipzig is een hardloopster donderdag in een park in het centrum aangevallen en verkracht. De hardloopster was dusdanig gewond dat ze in het ziekenhuis opereert moest worden. De politie spreekt van een brutale verkrachting van dusdanige aard die zich al jaren niet meer in de stad heeft voorgedaan. Dat melden de Duitse media. De politie heeft ook het dringende verzoek gedaan om als vrouw niet alleen te gaan joggen maar om met z’n tweeën te gaan.
De 50-jarige hardloopster liep in park ‘Rosental’, een popualaire plek voor hardlopers. Op enig moment werd ze op de grond geduwd door een man die eerder achter haar liep. De man sloeg de hardloopsters vervolgens meerdere keren en trapte haar in haar gezicht. Daarna trok hij haar naar een grasveld waar de dader zich aan haar vergreep. Daarna vluchtte hij en liet de hardloopster gewond achter.
De vrouw had onder andere zware verwondingen in haar gezicht en was dusdanig gewond dat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht om te worden geopereerd. Van de dader ontbreekt elk spoor.