Hamid El Mouaziz en Agnes Schipper winnen Kustmarathon [+video + foto's]

De 12e editie van de Kustmarathon is gewonnen door Hamid El Mouaziz. De in België woonachtige Marokkaan kwam in een tijd van 2:32.30′ solo over de streep in Zoutelande.

(Foto’s: Rene van Zee)
Harmes
De wedstrijd werd vanaf de start hard gemaakt door Erwin Harmes. De atleet uit Middelburg ging er alleen vandoor en pakte een voorsprong van 45 seconden, maar zag deze op het strand tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle als sneeuw voor de zon verdwijnen. De 35-jarige El Mouaziz haalde Harmes als eerste bij, nam de leiding in de wedstrijd over en stond deze niet meer af.

Schletterer
Achter El Mouaziz eindigde drievoudig winnaar Sébastièn Schletterer uit Middelburg als tweede. Schletterer kwam in de slotkilometers nog dicht bij El Mouaziz, naderde de Marokkaan tot 25 seconden, maar dichterbij kwam de Middelburger niet. Schletterer finishte in 2:33.03′. De Belg Dieter Brouckaert werd derde. De tijd van El Mouaziz is de op één na snelste tijd ooit gelopen bij de Kustmarathon. Het record blijft in handen van zijn landgenoot Hicham El Barouki, die in 2012 een tijd van 2:29.56′ liet noteren. Lees hier verder