Esther Platteeuw wint de Ladies Run, Kim Reinierse de Light Kustrun in Zoutelande

Foto: René van Zee
2250 vrouwen gingen gisteravond van start voor de Ladies Run in Zoutelande. De Ladies Run was de opening van het Kust Marathon Zeeland Weekend, dat vandaag o.a. wordt voortgezet met de marathon. Vele toeschouwers omzoomden vrijdagavond de sfeervolle start en finish in de Langstraat in Zoutelande en moedigden de loopsters ook op de Boulevard aan.
door René van Zee

Foto: René van Zee
De 10km werd een overwinning voor de in Amsterdam wonende Esther Platteeuw. Zij legde de 10km op het niet eenvoudige parcours af in 41.16. Tweede werd Marianne de Kok in 41.38 en derde Carolien van Kreeken in 42.10. Esther Platteeuw woonde 16 jaar in Terneuzen, het was voor haar de tweede deelname in Zoutelande. In het verleden nam zij deel aan de Minimarathon.

Foto: René van Zee
De vijf kilometer werd een overwinning voor Noortje Oosterhof (17) uit Veere. Zij legde de vijf kilometer af in 24.35, tweede werd Shirin van Anrooij in 25.41 en derde Nathalie Slabbekoorn in 27.13

Foto: René van Zee
De Light Kustrun , die voor de eerste keer werd gehouden, werd een overwinning voor de Zeeuw Kim Reynierse. Kim Reynierse, o.a. olympisch deelnemer op de marathon 1992 in Barcelona, deed over de 11.2 km van Domburg naar Zoutelande 48.32. Tweede werd Michel Bekink in 49.13 en derde John Nieuwenhuize in 50.03. Snelste vrouw was Loura Kleinepier die een tijd neerzette van 55.10. Een lang lint van lichtjes vormde een prachtig decor aan de Zeeuwse kust. De eerste editie van deze Light Kustrun in het pikkedonker langs de Zeeuwse kust werd met 635 deelnemers een groot succes.