Andrea Deelstra: ‘Pfff. Ik denk dat dit “ziekzijn” is’

Andrea Deelstra nam zondag deel aan de Dam tot Damloop, die iets anders liep dan gepland. Op haar website doet ze verslag.
‘Mijn plan voor vandaag: snelle start, maar wel comfortabel tempo, gevolgd door temporiseren op een tempo waarvan ik weet dat ik het aankan en de laatste drie kilometer weer versnellen. Ik ging gelijk lekker en precies volgens plan. Achter het groepje Afrikanen, achter Jip Vastenburg (1eNED) en nog een enkele atlete. Na zo’n 2,5 km moest ik ze laten gaan, anders ging ik buiten mijn comfortzone. En dat moet niet zo vroeg in de race op een afstamd van 16,1km. Maar dit was ingecalculeerd en nu moest ik mijn eigen ritme en tempo gaan pakken. Het voelde super. Ik zat in m’n ritme en het tempo voelde goed. Zaak was het gat met de Nederlamdse meiden achter mij te behouden en het gat met de meiden voor mij niet te groot te laten worden.
Als gezegd, ik liep volgens plan en had vertrouwen in een goed laatste deel, maar zomaar ineens was daar kramp in mijn linkerbeen. Ik kon mijn pas nog moeilijk afmaken en moest het tempo laten zakken. Nu kwamen ze snel van achter. Op 11 of 12 km kwam de eerste Nederlandse al voorbij en ik denk op 13 of 14 km de andere nog eens 4 (1Belg) Heel veel liepen ze niet op me uit, maar dit behoorde uiteraard niet tot het plan.
Hmmm. Gegokt en verloren of pech of … In elk geval blij dat ik zover mijn plan heb kunnen uitvoeren en mij niet gelijk bij de start gewonnen heb gegeven.
En nu? Rustperiode. Blijkbaar ben ik het nodig, want zo beroerd als ik mij nu voel, pfff. Ik denk dat dit “ziekzijn” is.’