9.000 extra startnummers voor Boston Marathon

De organisatie van de Boston Marathon heeft vandaag bekend gemaakt dat zij voor de volgende editie 36.000 startbewijzen zullen uitgeven. Dat is een toename van 9.000 ten opzichte van dit jaar. Het is geen absoluut record want tijdens de honderdste jubileumeditie in 1996 schreven zich in totaal 38.708 lopers in.

Het is een gebaar van de organisatie om de stad en de deelnemers te bedanken voor de enorme steun na de editie van dit jaar toen bomexplosies in het finishgebied het leven kosten van drie mensen. In de afgelopen maanden hebben tal van lopers aangegeven volgend jaar in Boston te willen lopen als eerbetoon aan de slachtoffers. De organisatie wil met dit gebaar meer lopers die mogelijkheid bieden.
Tegelijkertijd zal dit een flinke logistieke klus worden voor de organisatie. Zij zullen niet alleen die extra stroom lopers moeten opvangen maar de marathon zal komend jaar ook te maken krijgen met een flink pakket extra veiligheidsmaatregelen. De marathon zal gehouden worden op 21 april 2014.