14.000 lopers klaar voor Belfius Brussels Marathon en halve marathon

Nu zondag 5 oktober maakt de hoofdstad zich op voor de 11de editie van de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon. Ruim 14.000 lopers uit meer dan 50 (!) verschillende landen zullen aan de start staan van de marathon, halve marathon, mini-marathon (5 km) of Chiquita Kids Run. De meeste lopers, 8.000, starten in de halve marathon, maar ook de Marathon zit in de lift en trekt 2.500 lopers aan. Inschrijven voor alle afstanden kan nog tot en met de dag zelf.
Grote interesse uit het buitenland én bij Belgische bedrijven
Opvallend is dat 25% van de deelnemers uit het buitenland komt en samen met heel wat Belgen deze wedstrijd aan een weekendje Brussel koppelt. De economische impact van de marathon voor de Stad Brussel, die je ook in andere wereldsteden terugziet, neemt dan ook toe. Samen met VisitBrussels en Brussels minister van Externe Betrekkingen Guy Vanhengel werd een heel programma samengesteld zodat buitenlandse bezoekers maximaal van hun weekend in Brussel kunnen genieten. Naast het toeristische aspect is het vooral het aantrekkelijke parcours door Brussel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Tervuren, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek, met als apotheose de passage over de Grote Markt en de finish op De Brouckère, dat deze marathon uniek maakt.
Heel wat bedrijven bieden hun werknemers deze sportieve uitdaging aan. 1500 lopers schreven zich via een dertigtal bedrijven in. Ook title partner Belfius laat klanten en personeel meedoen aan het evenement. “Samen met een enthousiaste schare van Belfius-klanten en -medewerkers maken we ons op voor deze sportieve uitdaging langs een aantrekkelijk parcours dat onze hoofdstad volop in de kijker zet”, aldus Marc Raisière, CEO van Belfius.
De Brouckère nieuwe hart van de marathon
De laatste 700 meter van het parcours werden hertekend. De finish ligt vanaf dit jaar op het De Brouckèreplein in het bruisende hart van Brussel. De beschikbare ruimte daar zorgt voor meer comfort voor de loper én groeipotentieel voor deze stadsmarathon. Door deze nieuwe locatie was het ook mogelijk om een nieuwe afstand van 5 km toe te voegen aan het programma die langs de highlights van de Stad passeert. Meteen zullen ruim 2.000 deelnemers hier aan de start komen.
Wie klopt de Kenianen?
Topfavorieten blijven de Kenianen. Jonathan Limo (PB 2u16) en Edwin Melly (PB 2u17) maken hun debuut in Europa. Zij worden gegangmaakt door Paul Kiprop, winnaar van de DVV Antwerp Marathon in 2012. Hun uitdager is de talentvolle Luikenaar Florent Caelen (PB 2u17m31s). Op de halve marathon is Lander Van Droogenbroeck de grote favoriet.
Het volledige programma ziet er als volgt uit:
• 9u00: Belfius Brussels Marathon (42,195 km)
• 9u30: Belfius Brussels Mini-Marathon (5 km)
• 10u30: Belfius Brussels Half Marathon (21,097 km)
• 11u00: Chiquita Kids Run (1 km)
Start: Jubelpark
Finish: De Brouckèreplein
Finish Kids Run: Jubelpark
Lopers kunnen nog inschrijven tijdens de uitgebreide Marathon Expo, die dit jaar op de sporttereinen in het Jubelpark plaatsvindt op vrijdag (15-20u), zaterdag (11-18u) en zondag (vanaf 7.00u).
Meer informatie over de verschillende wedstrijden vind je op www.belfiusbrusselsmarathon.be.